Ne propustite

Brazil 2014

FROM THE FACE OF THE PLACE: Hvala i dovidjenja!

goodbye

Krecem kuci. Napokon. Oduzilo se ovo putovanje, moji mi tako nedostaju. Ne mogu spavati. Avion pun djecurlije, ekskurzija. U njihovim godinama sam i ja putovao, al autobusom, al u Titovo Uzice. A oni ce u Englesku, citav avion vec zna plan puta. Letimo, ispred mene karta Brazila, a ja trazim Rio, Cuiabu, Salvador. Sjecam se desavanja, ljudi, detalja. Sve sa ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: 3 poena i castan oprostaj

6

Skupljanje je dogovoreno na trgu u starom gradu od 9 sati. Budim se iza tog vremena, skacem, izlijecem…kisa pada. I to momacki. Idem na trg, a tamo nekih 10ak hrabrih. Polako se skupljamo, trazimo zaklon. Nalazimo ga u obliku natkrivene plesne bine. Prica. Najmanje o fudbalu. Ima nas iz Kine, Kanade, Australije, Amerike, cijele Evrope, cak se nadje i nas Brazilac. ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Rehabilitacija

Danasnji dan u cetrnaest slova. Po obecanju i dogovoru, danas smo se planirali posvetiti plazi. Sucmurasto jutro, neki kasne, prispali ali par nas se ne predajemo. Poce kisa. Vidje i ona da smo odlucni i ubrzo prestade. Spustamo se u Barre, tu su nam preporucili plazu u blizini Fifa Fan zone. Oko 11 sati. Jos jedan trag opustenog Salvadora u ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Salvador

Danasnji mediji i drustvene mreze su prepuni objasnjavanja, pravdanja, nisam ja neko iz mase izjava ali i prepucavanja, lupetanja, psovki i napadanja. Ta utakmica i njene poslijedice su ostavile jak trag na svima nama. Bili mi u Sarajevu, Frankfurtu, Chicagu ili Salvadoru. Ja se ispraznih na vama jucer, tako da na tu temu vise necu, probacu eto. Radije malo o ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Salvador za oprostaj od Cope

kraj

Ne znam kako poceti, sve mi je nekako zbrkano. I dobro i lose, i gradovi i utisci. Jos me crnjak drzi. A ne samo mene. Bil’ kuci, sta cu u Salvadoru, bil’ navijao, bil’ sjeo sa strane i gledao, bil’ pisao.. Sta sad pisati kad je prica gotova? Normalno sjedem pa hronoloski odradim tekst, a sada nikako kockice poslagati. Imajte ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Adio Rio!

113

Sjedim na aerodromu u Sao Paulu. 6 sati do leta za Cuiabu pa da napunim normu, ko zna sta nas tamo ceka. Ovo sto cujem i ne bih da cujem, al prvo da zakljucimo Rio kao destinaciju. Jucer, sinoc, nocas je odradjeno oprostajno sa Rotom 66. Koliko god mi dosadila nakon 15 dana, koliko god nas zakidali, koliko god usluga ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Brazil i Lapa

117

Dobro jutro! Priblizava se dan rastanka sa Riom, samim tim vremena sve manje.  Spremanje, pakovanje, pranje a uz to pozdravljanje sa dragim osobama i dobrim ljudima koji su obiljezili ovo putovanje do sada. Jucer kupanje, malo jos prije Cuiabe i dzungle da se uhvati. Setnja gradom, koji se nakon Buenos Airesa pretvorio u Santiago. Chielanaca pun grad. Komentarisemo svi da ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Dan nakon dana

104

I prodje i taj debi. Taj upis u velikane fudbala. Budim se u 2:15 popodne, nigdje nikoga a na tv:u zadnji minuti utakmice Njemacka – Portugal. Oprobavam glas, nista i dalje. Malo zabrinut, al dacu jos dan, dva, necel otcepiti. Plaza, pisi propalo. Vrtim se malo po stanu pa u bazu. Vise mi i Rote dosta… Od danas obecavamo makar ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Maracana

87

Zasto dva posta danas? Ne znam kako objasniti ali mi se dan promjenio negdje oko podne. Ne bi bilo fer za ovaj post da sam ga stavio kao dio proslog. Nervoza, iritacija i grcevi popustaju medju rajom. U i oko Rote nas je nekoliko stotina u 1 popodne. BHF uzima stvari u svoje ruke. Kamen sa srca. Planira se korteo, ... Opširnije »

FROM THE FACE OF THE PLACE: Dan D

92

Danas je bio veliki dan za sve nas, ovdje, tamo, na terenu, na tribini, ispred tv aparata. Toliko veliki da ce dobiti 2 posta:) Nekako mi glupo da sve strpam u jedno, primjetim kad saram po 3 sata pisem. Bio bih uzasan novinar. Ustvari strasno neefikasan novinar! Nocas nikako zaspati, bruka misli oko ove avanture. I utakmice. Kako dani prolaze ... Opširnije »


Made by Webbido