Ne propustite

Mjesečna arhiva: juni 2013

30.06.

Nastavljamo kao i do sada. Vegalta Sendai - Kawasaki (oba tima daju gol – 1,60) Bez imalo poznavanje japanske lige, iz prijašnjih rezultata i statistike se da zaključiti da će ovdje biti golova. Igra sa japanski kup, a prva tekma je završena 2-1 za Kawasaki. Vrijedi spomenuti da su igrali međusobno prije 2 mjeseca u okviru lige i rezultat je bio ... Opširnije »

27.06.

Danas sam je kontrirao i zijanio sam, e sutra tučemo na nju. Sabine Lisicki – Samanta Stosur  1 (1,60) Sabine je djevojka koja najviše voli travnatu podlogu i također joj je Wimbledon najdraži turnir. U velikoj je formi, pobjeđuje odlične protivnice kao što su Vesnina, Schiavone, a Stosur je imala nešto lakši zadatak u prva dva kola, uzeli su joj ... Opširnije »

Naši u 1. HNL

Nasa mala ”redakcija” je dobila jos jednog clana za kojeg smo se borili i rukama i nogama da ga preotmemo ozbiljnijim portalima i na kraju nam je to poslo za rukom. Rijec je o Anti Mamicu, mom dugogodisnjem poznaniku i prijatelju koji godinama zivi u Hrvatskoj a srce mu i dan danas kuca za BiH. I da ne bi poslije ... Opširnije »

Tajna dobrog Banjalučkog bućkuriša? Jedna žlica ćire..

”To bi bilo veliko priznanje za mene. Nikada ne bih odbio takav poziv, uostalom zašto? Ovo podneblje uvijek je bilo prepuno talenata i sigurno bi vrlo brzo imali selekciju za respekt. U Banjaluci imam veliki broj prijatelja kao i svuda i siguran sam da bi nam se ambicije lako poklopile. Možda bi mi to bio i najveći izazov u karijeri. ... Opširnije »

Piksi o Papetu

”Za mene Pape Sušić jedan je od najboljih fudbalera svijeta svih vremena. Ko ga je jednom gledao na terenu onda zna da ne pričam svašta. Bacao je protivničke igrače na glavu. Bio je genijalac na terenu. Čovjek je deceniju bio glavni igrač PSG-a. I zato kažem bila mi je čast da na Svjetskom prvenstvu 1990. godine za Papeta trčim koji ... Opširnije »

Nogolopta.com & Humanitarna fondacija ‘Djeca Djeci’

www.nogolopta.com je danas postala i prvi oficijalni sponzor humanitarne fondacije ‘Djeca djeci’. Nogolopta.com je sajt koji se prvenstveno bavi temama iz svijeta bh.nogometa, a osim što se bavimo nogometnim temama, bavimo se i humanitarnim radom. Do sada smo sponzorisali fondaciju ‘Djeca djeci’ sa 7500 švedskih kruna (oko 860 €), a učestvovali smo i u akciji za skupljanje sredstava za oboljelog Miljana Šapurića iz ... Opširnije »

Gibraltar

Na 37. redovnom godišnjem kongresu  održanom u Londonu 24. maja 2013 god., Fudbalski savez Gibraltara primljen je kao 54. član europske nogometne organizacije. Opširnije »