Ne propustite
UEFA sutra izriče kazne Fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Hrvatske

UEFA sutra izriče kazne Fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Disciplinska komisija UEFA-e sutra će izreći kazne Fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Hrvatske u sjedištu Evropske fudbalske federacije u švicarskom Nionu. 

Naime, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će biti kažnjen radi toga što su navijači pred kvalifikacioni meč sa reprezentacijom Izraela marširali preko izraelske zastave 12. juna u Zenici. Generalni sekretar krovne kuće bosanskohercegovačkog fudbala Jasmin Baković odbio je da špekulira o kazni koja će biti izrečena, iako se on nada da će biti samo finansijski kažnjeni. Mada u posljednje vrijeme sve više fudbalskih analitičara smatra da će Bosna i Hercegovina biti lakše kažnjena s obzirom da joj je ovo prvi incident na reprezentativnim mečevima.

Piara Powar, izvršni direktor FARE-a (Football Against Racism in Europe – Nogomet protiv rasizma u Evropi),  rekao je da kada je riječ o Bosni i Hercegovini, ovo je prvi prekršaj, ali je riječ o veoma ozbiljnoj situaciji, s kredibilnim i konkretnim dokazima.

Sa druge strane Fudbalski savez Hrvatske suočava se sa ozbiljnom kaznom zbog kukastog krsta na stadionu Poljud u Splitu, pred kvalifikacioni meč sa Italijom. Predsjednik fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, rekao je da postoji šansa da selekcija Hrvatske bude izbačena sa Evropskog šampionata u Francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Made by Webbido