Ne propustite
Ahmet Kečalović za Nogoloptu:”Vojić, Velić i Hadžikić očekujem da nam daju još veći kvalitet”

Ahmet Kečalović za Nogoloptu:”Vojić, Velić i Hadžikić očekujem da nam daju još veći kvalitet”

Juniorska reprezentcija Bosne i Hercegovine danas će u Trening centru Fudbalskog saveza Srbije u Pazovi odigrati prijateljski meč sa odgovarajućom selekcijom Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

“Od današnjeg meča očekujem pobjedu iako nam nisu došli svi igrači iz opravdanih razloga”, rekao nam je trener naših reprezentativaca Ahmet Kečalović. Ističe kako stručni štab naše reprezentacije ima na raspolaganju kvalitetne igrače koji mogu ostvariti pobjedu na današnjem meču. “Očekivali smo da se odazovu svi, ali i ovi igrači koji su tu sa nama trebaju odgovoriti na naše zahtjeve i očekujem od njih sve najbolje”, pojašnjavaja Kečalović u nastavku razgovora.

“Tu bi trebali biti novi igrači, Vojić iz Wolfsburga, Velić iz Stuttgarta i Hadžikić iz Austrije i očekujem da nam daju još veći kvalitet sa ovim igračima koji su tu i ovima koji su bili, a nisu sama iz opravdanih razloga kao što su povrede ili nepuštanja klubova zbog termina koji nije u programu UEFE”, kazao je na kraju razgovora trener juniorske reprezentacije Ahmet Kečalović.

Međutim, naš sugovornik nam je otkrio kako se ovom pozivu selektora Karačića nisu odazvali Osman Hadžikić i Denis Bošnjak iz bečkih klubova “Austrie” i “Rapida”, kao i  Orhan Vojić i Harun Velić koji nastupaju u bundesligaškim selekcijama “Wolfsburga” odnosno VfB “Stuttgarta”,  dok će Amir Hadžiahmetović propustiti ovaj meč radi povrede. Osim gore spomenutih i igrači srbijanske “Vojvodine” Vladimir Kremenović i Darko Jović nisu se također odazvali na gore spomenuti poziv.

Naknadne pozive su dobili Denis Žerić iz Željeznicara, Selmin Đogić iz Travnika kao i Hamza Čataković sa fudbalske akademije “Sarajeva”.

Podsjećanja radi selektor Toni Karačić je prvobitno pozvao sljedeće igrače: Azir Muminović (Sloboda), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Darko Todorović (Sloboda), Kemal Osmanković (Željezničar), Dario Šarić (Carpi, Italija), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Darko Jović (Vojvodina, Srbija), Elvedin Herić (Sarajevo), Advan Kadušić (Sarajevo), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Harun Velić (Stuttgart, Njemačka), Vladimir Kremenović (Vojvodina, Srbija), Orhan Vojić (Wolfsburg, Njemačka), Nihad Hadžikić (Austria Wien, Austrija), Denis Bošnjak (Rapid Wien, Austrija), Vladimir Oršolić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Ismail Duraković (Željezničar), Stjepan Radeljić (Zrinjski), Edvin Rastoder (Sarajevo), Ognjen Petrović (Borac), Adnan Osmanović (Sarajevo), Emir Ćutahija (Željezničar), Ivan Bondža (Široki Brijeg), Vedad Gljiva (Sarajevo).

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Made by Webbido