Ne propustite
Edvin Orascanin za Nogoloptu:”Na prvom mjestu mi je da budem standardni igrač u drugoj ekipi Rapida”

Edvin Orascanin za Nogoloptu:”Na prvom mjestu mi je da budem standardni igrač u drugoj ekipi Rapida”

Mladi igrač veznog reda Edvin Orascanin samo je jedan od trojice fudbaler bh. korijena koji nastupaju u drugom timu bečkog “Rapida”.

“Na prvom mjestu mi je da budem standardni igrač u drugoj ekipi Rapida”, kazao nam je na početku razgovora Orascanin i ističe kako će nakon toga sve ostalo doći sa minutažom. Što se tiče samog kluba rekao nam je kako ima sve uslove neophodne za svoj daljnji razvoj i da je jako zadovoljan istim. Pored Edvina u istom timu nastupaju još dva fudbalera bh. korijena Armin Mujakić i Dejan Ljubičić. “Tri Bosanca su ekipi i družimo se kako da ne “, kroz smijeh nam je rekao.

Orascanin

Edvin Orascanin do sada je nastupa za U16 i U18 selekcije reprezentacije Austrije, mada kaže da bi se odazvao na poziv da nastupi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. “Bosna je moja domovina i naravno da bi se odazvao”, kazao je Edvin za Nogoloptu. U nastavku nam je otkrio kako je imao poziv da dođe na trening kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je nažalost bio spriječen da se na isti odazove. “Prije tri godine sam imao poziv za okupljanje u Međugorju, ali se nisam mogao odazvati zbog povrede”, pojasnio je Edvin u nastavku.

Orascanin

Što se tiče trening centra reprezentacije Austrije rekao je kako su uslovi jako dobri. “Zadovoljan sam uslovima, imamo dobre uslove za trening i sve ostalo”, rekao je na kraju razgovora mladi fudbaler bečkog “Rapida”.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Made by Webbido