Ne propustite
Kada dernek utihne…

Kada dernek utihne…

Eh… Gdje da pocnemo… Dvijehiljadedevestosedamdesetcetiri objave, ova je dakle 2975.  Devethiljadadvjesto i kusur lajkova na Fejsbuku, nekih 500-600 pratioca na Twitteru.. U prethodnim kvalifikacijama smo ispratili skoro sve domace utakmice sa lica mjesta te revans baraza u Dublinu.. K’o “pravi”, iz govnarske pardon nov’narske loze..

Za ove dvije i pol godine postojanja saradjivali smo sa brojnim humanitarnim fondacijama, izmedju ostalih sa Djeca djeci i Pomozi.ba, skupljali smo novac za Ajdina iz Sarajeva, za Miljana iz Trebinja, za nabavku 1100 lektira u jedanaest razlicitih skolskih biblioteka, aukcionirali smo dresove, prodavali majice.. Pomogli smo Muhamedu Kulalicu, mladom i talentovanom nogometasu da ostvari pobjedu u utakmici zivota, uplacivali smo novac za nabavku paketica djeci, nabavku ogrijeva u akciji “Topli dom”, za nabavku uzine djeci u Osnovnoj skoli u Kljucu.. Vrhunac naseg dejstvovanja je mozda ova zadnja akcija, akcija za Armina Cerica, momka ciji belaj ne bih pozelio nikome ali ciju volju za zivotom bih pozelio svakome od nas!

torta

Pisali smo, kritikovali smo kada smo smatrali da treba kritikovati, branili bi kada bi mislili da nekog ili nesto treba braniti.. Nismo bili niciji, samo svoji. Ostvarili smo hiljade kontakata sa ljudima sirom svijeta, dobili smo stotine novih prijatelja, usput mozda izgubili neke stare al’ dobro, i to je valjda “circle of life”. Javnosti predstavili masu nekih novih, mladih talenata, guglajuci skontasmo da smo napisali i par stotina tekstova za druge, manje ozbiljne portale koji svim srcem prigrlise nas rad al’ dobro, oprostili smo im..

Haris Junicic, Ajdin Trnka, Cazim “CR” Redzovic, Senad Muharem, Hara Beganovic, Jasenko Raic, Mure Isic, Dino Zukovic, Jasmin Kobaslic, “Bradati gad”.. Ovo su ljudi koji su odvajali vrijeme i dali doprinos u stvaranju i odrzavanju ove nase nogoloptice.  Njima dugujem veliku zahvalnost sto su me podrzali u ovom projektu i sto su svaki na svoj nacin dodali i boju i ton nogolopti.

“And now the end is near”, sto bi rekao dobri Frank Sinatra.. U 2016. godinu ulazimo znatno oslabljeni, Haris, nas eminentni novinar iz Tuzle je dobio drugi posao a posto je Nogolopta za sve ove dvije i pol godine postojanja imala budzet od NULA eura, maraka, dinara, drahmi, forinti itd sasvim je prirodno da mu se lista zivotnih prioriteta promjenila. I sam sam takav, novi posao odnosno novi poslovi me cekaju od osmog januara, nema vise nocnih smjena i cekanja Mirze i Jusufa da uberu deset-petnaest minuta i da po dvaput opucaju.

Sta ce biti sa nogoloptom? Ne znam, domena je placena do kraja iduce godine tako da je necemo skroz gasiti. Na zalost nece biti pretjeranog aktiviteta, naprotiv, vise ce sluziti kao spomenik odnosno uspomena na jedan divan period koji nam je donio puno zadovoljstva i radosti.

Za kraj jos da se zahvalim u svoje ime i u ime svih gore spomenutih dopisnika svima vama, dragi nasi, sto ste odvajali vase vrijeme da bi nas citali, hvalili i kritikovali te da vam pozelim sretnu Novu 2016. godinu!

Toliko od nas, hvala na paznji i do vidjenja….

theend