Ne propustite
Josip Kvesić za Nogoloptu:”Potreban mi je kontinuitet igara da bi razmišljao o pozivu u reprezentaciju”

Josip Kvesić za Nogoloptu:”Potreban mi je kontinuitet igara da bi razmišljao o pozivu u reprezentaciju”

U 18. kolu turske “Super lige” očekuje nas mali bosanskohercegovački derbi kada će se na suprotstavljenim stranama naći bh. internacionalci Josip Kvesić i Edin Višća. Nekadašnji fudbaler sarajevskog “Željezničara” očekuje novu pobjedu u šampionatu.

“Da, sljedeća utakmica je protiv Basaksehira, a u prvoj utakmici prvenstva smo ih pobijedili tako da i u ovoj takmici očekujemo pozitivan rezultat”, kazao nam je Kvesić na početku razgovora. U nastavku nam je otkrio kako je u redovnom kontaktu sa bh. internacionalcima Edinom Višćom i Riadom Bajićem. “Sa Višćom i Bajićem sam u kontaktu i često se čujemo, a Višća je standardno dobar kao i Bajić koji se odlično uklopio”, poručio je nekadašnji fudbaler sarajevskog “Željezničara”.

Josip Kvesić ove sezone upisao je 12 nastupa i dvije asistencije za turski “Antalyaspor” u svim takmičenjima, a ističe kako je zadovoljan igrama koje je pružio na startu sezone. “Pa ono što sam dosad odigrao mislim da mogu biti zadovoljan, trener mi je odmah na početku prvenstva dao šansu, dobro sam igrao i pobjeđivali smo, a kasnije više nisam dobivao toliko prilike za igru tako da sve u svemu nemogu biti najzadovoljniji sa ovom polusezonom”, smatra naš sugovornik. Dodao je još kako u nastavku sezone očekuje da će dobiti veću minutažu.

Na naše pitanje da li očekuje poziv u “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine na predstojećim prijateljskim mečevima protiv Luksemburga i Švicarske ističe kako mu je potrebna veća minutaža u dresu  turskog “Antalyaspora”. “Što se tiče reprezentacije vidjet ćemo, jer mi je potreban kontinuitet igara da bi o tome razmišljao, ali mislim da je utakmice protiv Švicarske odlična provjera za našu ekipu”, kazao je Josip za Nogolopta.com.

Josip Kvesic

Neizbježno pitanje za našeg sugovornika bilo je o protekloj polusezoni iza sarajevskog “Željezničara”. “Mislim da u ovoj polusezoni nisu bili na najvišem nivou, igrali su toplo-hladno, ali svakako da očekujem puno bolje igre na proljeće. Imaju ozbiljne konkurente u borbi za Evropu, međutim uz ove igrače koji su tu i par pojačanja mogu izboriti natjecanja u Evropi”, poručio je na kraju razgovora Josip Kvesić.