Ne propustite
Izet Hajrović stigao u Istanbul

Izet Hajrović stigao u Istanbul

Bh. reprezentativac Izet Hajrović novi je igrač Galatasaraya.

Jučer je oko 14 sati stigao  u Istanbul, a danas bi trebao potpisati ugovor sa trofejnim turskim klubom.

Izeta je na aerodromu dočekala grupa navijača Galate koji su uzvikivali njegovo ime.

Kako javljaju turski mediji, Hajrović će potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 1,3 miliona eura po sezoni, dok će Grasshoppersu pripasti tri miliona eura na ime obeštećenja.

Bh. nogometaš koji je ostavio dubok trag u ovom turskom klubu je Tarik Hodžić.

”Hajrović je stigao u veliki klub. Aktuelna ekipa Galate je malo iskusnija. Vraća se i Hamit Altinltop, a ima dosta igrača koju su dugo tu. Mislim da poziciju koju igra Izet zauzima Sneijder. No, često je povrijeđen u posljednje vrijeme. Bilo je čak govora da će možda i otići. Ako se to desi, to bi bilo izvrsno za Hajrovića. Bh. reprezentativac mora biti svjestan da je stigao u klub bogate tradicije i klub sa sjajnim navijačima. Mislim da je šteta što moj dugogodišnji prijatelj Fatih Terim nije prvi šef struke. On poznaje mentalitet Turaka i zna raditi sa mladim igračima. Vidjet ćemo koliko će ga Mancini forsirati, pisali su da ga je italijanski stručnjak tražio”, kaže Hodžić.

Naglašava kako mu je čitav dan zvonio telefon, svi su željeli da čuju njegovo mišljenje o Hajroviću.

”Zovu me iz Turske i raspituju se. Žele znati kakvog su igrača dobili. Ja sam im rekao da im stiže veliko pojačanje. Ispričao sam o njemu sve najbolje. Vjerujem da će bh. reprezentativcu odgovarati turski stil igre. Koliko sam vidio on je borben, daje sve od sebe na terenu. Mlad je igrač koji će po mom mišljenju dosta napredovati u karijeri. Ipak, sve zavisi od njega”, potcrtava nekadašnji nogometaš Željezničara.

Hodžić tvrdi da se Hajroviću ne može ponoviti ono što se prije nekoliko godina desilo Zvjezdanu Misimoviću. Podsjetimo, popularni Miske stigao je u Galatasaray kao pojačanje, ali mu rumunski stručnjak Gheorghe Hagi nije davao veliku minutažu.

”Hajrović je mlad nogometaš i ima sjajnu podlogu iz švicarske lige. Siguran sam da mu se neće desiti Misimovićeva sudbina. Bitno je da u prvih nekoliko utakmica postigne pogodak i da ga navijači prihvate. Ako se to desi, bit će drugačije. Želim mu puno sreće i nadam se da će u mom klubu napraviti dobre rezultate”, zaključio je Hodžić.


Made by Webbido