Ne propustite
Izet Hajrović prošao ljekarski pregled: Galatasaray je velika motivacija, sve je perfektno!

Izet Hajrović prošao ljekarski pregled: Galatasaray je velika motivacija, sve je perfektno!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović nakon što je obavio ljekarski pregled u izjavi novinarima je kazao kako za njega prelazak u Galatasaray predstavlja veliku motivaciju jer se radi o klubu sa velikom historijom i ambicijama, javlja Anadolija.

”Od ranije znam mnogo stvari o Galatasarayu. Ovo je klub sa bogatom i dugom historijom. Sretan sam što ću igrati u ovom klubu. Ponosan sam što sam ovdje”, rekao je on.

Istakao je kako je za njega velika čast ali i motivacija da igra u tako velikom klubu kao što je turski Galatasaray.

”Ovo je zaista velika motivacija za mene. Klub je fantastičan. Sve je izvrsno, stadion, trening centri i imamo izvrsne navijače. Sve je prelijepo i perfektno”, kazao je Hajrović.

Na kraju je kazao kako će se lako navikunuti u Turskoj jer već zna neke turske riječi.

”Znam i neke turske riječi jer mi Bosanci ih koristimo i naviknuti smo na turski jezik. I muslimani smo i imamo dobre međusobne odnose. Mislim da će i to biti pozitivno za mene što sam u ovakvoj zemlji”, kazao je novi igrač istanbulske Galate.

Inače, Hajrović će danas potpisati i zvanični ugovor sa turskim klubom.

Hajrović je sinoć stigao u Istanbul gdje ga je na aerodromu u Istanbulu dočekalo nekoliko stotina navijača Galatasaraya koji su satima nestrpljivo čekali kako bi vidjeli novo pojačanje turskog velikana.

Ranije se spominjalo kako nije poznata visina odštete koju će Galatasaray platiti bivšem klubu bh. reprezentativca, švicarskom Grasshoppersu.

Hajrović bi, prema dogovoru, naredne četiri i pol godine trebao provesti u Turskoj.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić za Agenciju Anadolija je kazao kako je prelazak bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u turski Galatasaray vrlo značajan transfer i za bh. fudbal.

”Galatasary je veliki klub i mislim da je prelazak Hajrovića u turski klub dobar potez. Sada mu slijedi da se izbori za svoje mjesto u timu jer je konkurencija vrlo jaka. Galatasaray ima strašne igrače poput Drogbe, Sneidera. Ali dobro je za Hajrovića da može da igra na više mjesta, u veznom redu, ali i iza napadača”, rekao je bh. selektor.

Smatra da je Hajrović otišao u jedan od najboljih turskih ali i evropskih klubova koji imaju vrlo visoke ambicije.

”Riječ je o klubu koji je trenutno među 16 najboljih u Evropi. Zato je ovo veliki korak u karijeri našeg Hajrovića. Radi se o jednom od najvećih turskih klubova ikada. Ali Hajrović ne smije sada da se opusti jer se treba dokazivati i dalje”, kazao je Sušić.

Dodaje kako je za prelazak Hajrovića u turski klub značajno pomogao i uspjeh fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

”Vidi se koliko znači uspjeh nogometne reprezentacije za naše fudbalere. Mislim da mu je i onaj pogodak protiv Slovačke mnogo pomogao da ode u veliki klub iako je i u švicarskoj igrao za vrlo dobar klub. Svaki uspjeh reprezentacije je i karta za prelazak u dobre klubove”, istakao je Sušić.

Na kraju je naglasio kako je vrlo značajno da prije samog SP što više bh. igrača zaigra u najboljih evropskim klubovima.

”Prelazak Hajrovića je značajan i za sam bh. fudbal. Skoro svi naši fudbaleri igraju u poznatim evropskim klubovima. Ali mislim da je i zbog predstojećeg Svjetskog prvenstva velika stvar kada naš igrač ode u veliki tim kao što je Galatasaray. Nadam se da će još naših fudbalera otići u velike klubove”, rekao je Sušić.

Bivši napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Bolić, koji je pored istanbulskih velikana Fenerbahčea i Galatasaraya, nosio dres brojnih turskih, španskih i klubova diljem regije, kazao je kako je prelazak bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u Galatasaray dodatno ojačao i reprezentaciju BiH pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

”Mislim da je prelezak Hajrovića u Galatasaray dobar potez za našeg reprezentativca ali i dobar potez turskog kluba. Uspjeli su dovesti jednog mladog i taletovanog igrača koji je željan dokazivanja i nizanja uspjeha. Mislim da je ovo sjajan transfer za Hajrovića u njegovoj dosadašnjoj karijeri”, rekao je Bolić.

Vjeruje kako će Hajroviću trebati malo vremena da se adaptira na Tursku i tursku ligu dodajući kako treba biti strpljiv. Smatra kako Turci imaju velika očekivaja od bh. repezentativca.

”Trebat će mu određeni period da se privikne na tursku ligu. Ali vjerujem da će imati strpljenja i da će na kraju ispuniti očekivanja svih nas ali i očekivanja Galatasaraya koja su uistinu velika. Turski tim očekuje mnogo od bh. repezentativca. Najavljen je kao veliko pojačanje za Galatu”, ističe nekadašnji bh. reprezentativac.

Bolić naglašava kako je prelazak Hajrovića u Galatasaray dodatno ojačao i reprezentaciju BiH pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine. Prema njemu, vrlo je bitno da nacionalna selekcija BiH ima igrače koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima koji se takmiče u evropskim takmičenjima.

”Ovo je super stvar i za bh. fudbal. To je velika prednost za reprezentaciju BiH i za selektora Safeta Sušića. Sada je BiH još moćnija uoči Mundijala u Brazilu. BiH je zasigurno jača i opasnija kada njeni igrači igraju u velikim klubovima. Nadam se da će ovaj transfer otvoriti vrata još nekim igračima iz BiH da odu u još bolje i veće klubove”, rekao je Bolić za Anadoliju.


Made by Webbido