Ne propustite

Tip dana – Fenerbahce Ulker 1

tipset

Fenerbahce Ulker – Barcelona

 

Napravit ćemo neki uvod a kasnije dati i neke preporuke. Dakle, TOP 16 faza EUROLIGE, dvije grupe po osam timova. Igra se drugo kolo a u prvom kolu Barcelona je imala dosta lakši zadatak i kući razbila još jedan turski klub Anadolu Efes sa 19 razlike. Pobjeda očekivana ali ovolika razlika baš i ne. Sa druge strane Fener je gostovao braniocu titulu Olympiacosu i teško da su mogli više od poraza. U prvom dijelu takmičenja ove dvije ekipe su već igrale međusobno i imaju polovičan učinak, pobjede kući – porazi u gostima, s tim da je Barca bila malo učinkovitija.

Ovo su ekipe koju postižu puno koševa. Ekipa Fenera mnogo zavisi od igre Bogdanovića i to će biti jako važan faktor na utakmici, a pokretačka snaga Barce je svakako Navarro mada i bez njega Barca može dosta toga pokazati. Na papiru ovo su podjednako jake ekipe i sigurno će igrati značajnu ulogu ove godine u Euroligi. Kod Fenera je to McCalebb, Kleiza, Preldžić, Vidmar, Onan, a na drugoj strani ima Lorbek, Tomić, Papanikolaou, Nachbar, Pullen uz pomenute Bogdanovića i Navarra. Barca ima širu klupu i to im je prednost u ovom meču.

Prognoza za ovaj meč je puno koševa, mala razlika i nadam se pobjeda Fenera. Feneru je daleko potrebnija pobjeda. Igraju kući, izgubili su prvu utakmicu…

Fenerbahce – Barcelona 1 (1,60)


Made by Webbido