Ne propustite

Povratak otpisanog, London calling!

Da ne patetisem o prethodnim izjavama i podsjecam na juni, pozelilo se malo i samo mi je trebao valjan razlog i lagani pritisak “izdavaca” da se ponovo javim. Ovaj put nesto sto se fakat cekalo od juna i prizeljkivalo, odbrojavalo. Posjeta kolijevci fudbala, pa iz nje nekih 3 sata busa do Velsa.

Napuhalo se malo, po naski. Ono raja ce se skupiti, Ljiljani ce biti u vrhunskoj formi, pive ko vode, dje to da bude lose. Al nakon potopa u Zenici, taj fudbalski dio sam malo potisnuo i koncentrisao se na ostalo.

Skup u Göteborgu, generalna proba vecer prije polaska, atmosfera na zavidnom nivou. Nekoliko sati sna, skupljanje, aerodrom. A aerodrom ko Butmir. Sto raskosan, sto sve od putnika do osoblja i carinika…Balkan majka. Par jägera i pive, da se doruckuje. Zatalasalo se. Da se ne oplace.

Helem neise, krece se. Na noge pa ko oko sanka po avionu, razradjuje se taktika. Usluga ko kod Semse u Roti, dodje red da se naruci haman pred Londonom. Taxi, unaprijed organizovano, malo upoznavanje sa sredinom. I London se izgradio, bice carsija i od njega. Ima potencijala. Hotel, elitni, po svijetskim standardima. Odmah na mijesto okupljanja.

Nigdje nikog. Malo se sjelo. Gdje bi, sta bi. Slozno se slazemo da bi na sve strane po malo. Kako se nema osjecaja tekme jos uvijek i kako se raja ne skuplja nema osjecaja za feeling. Ono plutamo malo. Grad, razgledanje, a ja jedva cekam mrak i povratak u bazu. Sad u sobi malo odmora pa na skupljanje.

Pozelilo se tih ljudi, koje znam a koje i ne znam. Ocekivanja su na nivou, ko rodbina da mi se skuplja. Par stotina iz Svedske, odavde odande, bice nas nekoliko hiljada. Dio kao i mi sa bazom u Londonu a dio koji direktno ide za Cardiff.

A fakat malo toga oko utakmice. Ja imam neku suhvu da nece ici po nasem. Al opet, ja sam taj koji je mislio da cemo uzeti Argentinu a pojesti Nigeriju. Sreca te nogolopta ima bolje strucnjake i poznavaoce fudbala od mene. Haj necul opet fuliti. Neku noc sanjam zove me Pape da udjem u drugom poluvremenu. A u formi sam, trcalo se, smrsalo se. Zado bi se malo. Samo jaka konkurencija. Nema ko nije ofalio. Sve se uteglo, trci, pije proteine. Da mi se ne uvale u san i udju prije mene…

Nema slika, bice drugi put, sve do zadnje sam sam sebi supljirao da necu pisati. Haj, sutra…

 

a do sutra, vozdra

/CR14


Made by Webbido