Ne propustite
Filip Vasilj za Nogoloptu:”Novi poziv u reprezentaciju moram opravdati dobrim igrama”

Filip Vasilj za Nogoloptu:”Novi poziv u reprezentaciju moram opravdati dobrim igrama”

Filip Vasilj samo je jedan u nizu bosanskohercegovačkih internacionalaca koji nastupaju u zagrebačkom “Dinamu”.  Svoje prve fudbalske korake napravio je u mostarskom “Zrinjskom”, nakon čega je usljedio transfer u redove “modrih”.

“Prvu polu sezonu sam zadovoljan kako sam odigrao za Dinamo, a drugu sam pauzirao zbog papira koje sam čekao iz HŠKš “Zrinjskog”, rekao je Vasilj. Što se tiče samih uslova u klubu, istakao je svoje zadovoljstvo kako osobljem tako i samim uslovima koji su im na raspolaganju. Poručio nam je kako su mu velika podrška do sada bili njegov otac Vladimir i porodica.

Filip Vasilj2

Dinamovi kadeti II nedavno su osvojili poznati turnir ”Branko Čavlović Čavlek”, a naš sugovornik istakao je kako je to neopisiv osjećaj. Rođeni Zagrepčanin nedavno je sa U16 reprezentacijom Bosne i Hercegovine učestvovao na UEFA-inom razvojnom turniru održanom u finskoj Eerikkii na kojoj su završeni kao drugoplasirani.

Filip Vasilj1

“Pa vrlo sam zadovoljan svojim nedavnim nastupima u dresu reprezentacije”, rekao je Filip. “Naravno da se nadam novom pozivu, ali ga moram opravdati svojim dobrim igrama”, zaključio je Vasilj. Istakao je kako je dobra atmosfera u reprezentaciji. “Moji dojmovi su pozitivni, a zadovoljan sam zalaganjem ekipe”, dodao je on.

“Sretan sam svaki put kada dobijem poziv, osjećaj je super”, rekao je na kraju Filip Vasilj za Nogoloptu.


Made by Webbido