Ne propustite
Emrah Križevac za Nogoloptu:”Najbolji mi je osjećaj bio kada sam potpisao profesionalni ugovor sa Riedom”

Emrah Križevac za Nogoloptu:”Najbolji mi je osjećaj bio kada sam potpisao profesionalni ugovor sa Riedom”

NOGOLOPTA i danas nastavlja sa predstavljanjem potencijalnih fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, a danas je na redu Emrah Križevac fudbaler SV „Rieda”.

Za njega slobodno možemo reći da je dijete ovog kluba, s obzirom da je prošao sve selekcije, a odnedavno ima potpisan i profesionalni ugovor sa njima. “Ja sam još mlad i još nisam debitirao, ali mislim da mi je bio najbolji osjećaj kada sam potpiso prvi profesionalni ugovor  sa klubom (op.a.)”, rekao nam je Križevac na početku razgovora. “ Ja sam trenirao sa prvim timom, al’ sam igr’o utakmice sa drugim timom da dobijem svoju minutažu, a bio sam zadovoljan”, dodaje on u nastavku. Istakao je kako je neopisiv osjećaj kada dobije priliku i kada se nađe i na klupi u okviru seniorskih ligaških mečeva.

Emrah

“Ried ima dobre uslove i uvijek je na petom mjestu na kraju sezone, a kada uporediš sa Bečom onda se drži dobro”, kazao je Križevac. Dodao je još kako je zadovoljan trenažnim osobljem u klubu, sa kojim ima sedam treninga sedmično.

Na naše pitanje da li je ikada kontaktiran od strane čelnih ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine oko potencijalnog nastupa u našem nacionalnom timu dobili smo pozitivan odgovor. “Jeste, ja mislim prije dvije-tri godine, no tada sam htio nastupiti za mladu reprezentaciju  Austrije”, otkriva on za Nogoloptu. Napomene radi, Križevac ima upisanih ukupno sedam nastupa za U17 i U18 selekcije austrijske reprezentacije.  “Tačno poziv gdje sam vidio svoje ime na spisku, nisam nikad imo u rukama”, odgovorio je Emrah upitan da li je ikada pozivan na neki od trening kampova reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Uvijek mi je želja bila igrati za Bosnu i Hercegovinu, a sada je teško pitanje da li bi se odazvao (op.a.) ali mislim ako bude riječ o A-timu da ne bi mog’o odbit”, kazao je on na kraju razgovora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Made by Webbido