Ne propustite
Nihad Hadžikić za Nogoloptu:”Brat mi je najveći uzor, malo ko ima takvog brata”

Nihad Hadžikić za Nogoloptu:”Brat mi je najveći uzor, malo ko ima takvog brata”

Osman Hadžikić nedavno je debitirao za seniorski sastav bečke „Austrije“, a u istom klubu svoju fudbalsku karijeru uspješno gradi i njegov brat Nihad, sa kojim smo imali priliku razgovarati danas.

Iako je prošle sezone Nihad upisao 20 nastupa u svim takmičenjima i postigao tri pogotka i dvije asistencije, on ipak nije zadovoljan prošlom sezonom. „Ova sezona nije baš moja bila, bio sam povrijeđen više puta i nisam mogao baš mogao da dosegnem najbolju formu”, kazao nam je on na početku razgovora. Uprkos svemu istakao je nadu da će sljedeća sezona proći bez povreda, što bi na koncu pored veće minutaže značilo i većem broju pogodaka.

Nihad Hadzikic

Na naše pitanje da li mu je stariji brat uzor, dobili smo potvrdan odgovor. “Brat mi je najveći uzor, uvijek tu za mene i uvijek mi pomaže u svemu”, kazao je Hadžikić i dodao kako takvog brata nema niko.

VEZANI TEKST: Osman Hadžikić za Nogoloptu:”Veća minutaža je cilj sljedeće sezone”

Nihad smatra kako u Austriji mladi igrači imaju dobre uslove za razvoj svoje karijere. “Sigurno, ne bi onda igrao ovdje”, kratko nam je odgovorio. Upitan da li su ga ikada kontaktirali iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine od Nihada smo dobili negativan odgovor.

Nihad Hadzikic u dresu reprezentacije Austrije

Nihad Hadzikic u dresu reprezentacije Austrije

“Nije mene niko zvao, niti ću koga moliti da me zove i neću da pričamo o tome”, odriještio nam je odgovorio i dodao da u slučaju da dobije poziv, tek onda možemo pričati o tome. Istakao je još kako potencijalna promjena sportskog državljanstva ne bi mu napravila nikakav problem.

Nihad je do sada upisao nastupe u U17 i U18 selekcijama austrijske reprezentacije, za njihov fudbalski savez imao je riječi hvale. “Dobri su uslovi u Austrijskoj reprezentaciji, oni su se trudili da ja dobije pasoš i da igram za njih i nemam ništa protiv da govorim”, za Nogoloptu je potvrdio mladi Hadžikić.

Mladi Nihad također kao i brat je veliki navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine. “Naravno, gledam svaku utakmicu, volim svoju Bosnu, ona mi je uvijek u srcu i ostat će”, rekao je na kraju razgovora za Nogoloptu mladi Hadžikić.

 

 


Made by Webbido