Ne propustite
Emir Dilaver za Nogoloptu:”Izvadio sam bosanski pasoš i sve je spremno”

Emir Dilaver za Nogoloptu:”Izvadio sam bosanski pasoš i sve je spremno”

Iza bosanskohercegovačkog internacionalca Emira Dilavera je uspješna sezona sa mađarskim Ferencvárosom sa kojim je osvojio Liga kup Mađarske i izborio kvalifikacije za Ligu Evrope, a u domicilnom prvenstvu završio drugi.

Emir Dilaver2

“Super zadovoljan sam”, rekao nam je Emir na početku razgovora dok je čekao trening. “Uzeli smo kup i bili smo drugi, a u klubu su zadovoljni isto”, dodao je on u nastavku. Istakao je kako sada ima jednu titulu više u svojoj karijeri i da smatra kako se dobro završila sezona. Što se tiče samog kluba, on nam je rekao kako je prezadovoljan kako uslovima u klubu tako i samim osobljem. Prvi protivnik Ferencvárosa je holandski Go Ahead Eagles, a prva utakmica bit će odigrana drugog jula.

Emir Dilaver1

Iako su pojedini bosanskohercegovački mediji najavljivali da bi Emir Dilaver mogao zaigrati u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, on nam je poručio kako ne zna ništa za to. “Meni bi toliko drago bilo, da se ko javi, barem da osjetim da tu ima neko da me gleda i da mi da taj osjećaj i nadu”, kazao je za Nogoloptu Dilaver.

Emir Dilaver

“Ja sam još prošle godine izvadio bosanski pasoš ovdje u ambasadi u Budimpešti i sve je spremno”, odgovorio je Emir upitan da li bi se odazvao na eventualni poziv da nastupi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.  Otkrio nam je još da kada god dođe na odmor u Bosnu i Hercegovinu, stalno ga prijatelji i rodbina pitaju kada će obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ostaje nada će ova priča na kraju imati sretni epilog i da ga nećemo izgubiti.


Made by Webbido