Ne propustite
Ajdin Hrustić za Nogoloptu:”Cilj mi je izboriti mjesto u prvih jedanaest”

Ajdin Hrustić za Nogoloptu:”Cilj mi je izboriti mjesto u prvih jedanaest”

Ajdin Hrustić fudbaler bosanskohercegovačkih korijena nedavno je potpisao profesionalni ugovor sa holandskom ekipom Groningena.

“Došao sam u Groningen prošle sezone i pokazao sam svoje kvalitet”, rekao nam je Ajdin na početku razgovora. Njegov kvalitet prepoznala je uprava kluba koja ga je nagradila trogodišnjim ugovorom. “Debitirao sam prošle sezone u prvoj ekipi, ali bila je prijateljska, ali ove sezone se nadam debiju u ligi, a i Ligi Evrope”, kazao je Hrustić za Nogoloptu.

Ajdin Hrustic

Otkrio nam je kako bi u ligi volio da debituje protiv Ajaxa ili PSV-a, dok bi u Ligi Evrope volio da nastupi protiv svog starog kluba Schalkea 04. U nastavku razgovora nam je rekao kako je jako zadovoljan svojim igrama u prošloj sezoni. “Mislim da mi je bila najjača sezona do sada, od kako sam sanirao povrede”, ističe on.

Ajdin Hrustić imao je poziv da nastupi u redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali su ga povrede spriječile da debituje u dresu našeg nacionalnog tima. Za naš portal je otkrio kako se nada pozivu u odgovarajuću selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je za sada fokusiran na svoje igre u klubu.

“Trenutno mi je bitna situacija u klubu, da se izborim u prvi sastav”, kazao je potencijalni reprezentativac naše zemlje na kraju razgovora. Nogolopta je već ranije pisala o mladom Hrustiću, a tekst o njemu možete da pročitate OVDJE.


Made by Webbido