Ne propustite
UEFA će 23. jula izreći kaznu Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine

UEFA će 23. jula izreći kaznu Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine

UEFA je po prijavi delegata meča BiH – Izrael (3:1) pokrenula disciplinski postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog neprimjerenog ponašanja navijača prije i tokom utakmice, a zvanična kazna bit će izrečena 23. jula, piše novinska agencija Patria.

Konkretno BiH se tereti zbog zviždanja tokom intoniranja himne Izraela i uzvikivanja Palestina, korištenja pirotehnike, ali i “rasističkog ponašanja dijela navijača”. Navodno su delegati zabilježili da su na poluvremenu navijači sa sjeverne tribine oponašali majmune, huktajući, a što je delegat upisao kao rasističko vrijeđanje.

Kako saznajemo na sjednici Disciplinske komisije UEFA-e  neće moći biti naš predstavnik, jer su kako je pojašnjeno njihova pravila jasna. Iako je Nogometni savez BiH odmah reagirao i osudio zviždanje hime i upotrebu pirotehnike, Jasmin baković, generalni sekretar NS BiH ponovio je da rasističko ponašanje navijača nije uočeno.

Ipka, posljednju riječ reći će UEFA-a i novčana kazna bit će izrečena sigurno, ali za tačan iznos koji će Ns BiH morati platiti morat će se sačekati 23. juli.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Made by Webbido