Ne propustite
Dobrolopta

Dobrolopta

dobrolopta1

Dobrolopta je ime akcije koja je humanitarno-promotivnog karaktera i ciji cilj je ekonomska pomoc humanitarnim fondacijama koje dejstvuju za bolje sutra djece u Bosni i Hercegovini.

Sajt www.nogolopta.com je do sada uzeo ucesce u nekoliko akcija, izmedju ostalog u toku 2013. bili smo redovni sponzori fondacije “Djeca djeci” na ciji racun smo u relativno kratkom roku uplatili 16500 svedskih kruna odnosno skoro 2000 eura. Osim Djeca djeci, radili smo i brojne samostalne akcije kao npr akcija pomoci oboljeloj djeci u Trebinju, akciju podrske za rukometnu akademiju Dundo bears iz Cazina te nasu najvecu samostalnu akciju do sada “Kupi knjigu” gdje smo nabavili 1100 knjiga za  skolske biblioteke u 11 gradova u Bosni i Hercegovini.

Sredstva financiranja ovih akcija ostvarujemo tako sto odredjeni procenat od prodaje artikala iz naseg web-shopa odvajamo u ovu svrhu te putem privatnih donacija. Sve akcije koje smo do sad radili su radjene transparentno i uredno su dokumentovane dijelom na nasem sajtu i dijelom u nasoj Facebook-grupi pod imenom nogolopta.blogger.ba.

Primarni rad naseg sajta NIJE humanitarni rad ali ukoliko mozemo pomoci, uvijek cemo to rado uraditi.

Ukoliko zelite dati vas doprinos posjetite nas web shop ili nas kontaktirajte putem maila na ismet.tursic@hotmail.com.